Vi er et familieeiet selskap som som produserer laks og ørret av beste kvalitet. Erko Seafood AS ble stiftet i 2005 av Familien Haugland fra Austevoll. Oppstarten var basert på oppkjøp av oppdrettsselskapet Bolstad Fjordbruk AS. Etter dette oppkjøpet har Erko SaefoodAS ekspandert mye.
I 2007 kjøpte selskapet Daniel Støle AS. I 2008 ble UFO Laks AS i Sogn kjøpt og i 2009 AS Fiskekultur i Masfjorden. Siste oppkjøpet gjorde Erko Seafood AS høsten 2010 da Hennco Laks AS i Øygarden ble overtatt.
Totalt har Erko Seafood AS i dag 10 oppdrettskonsesjoner for produksjon av laks og ørret med et forventet produksjonsvolum
på ca. 12.500 tonn sløyd produksjon.
Erko Seafood AS har hovedkontor i Bergen men produksjonen foregår i Jondal, Sveio, Øygarden,Masfjorden, Solund og Hyllestad kommuner. Pr. I dag har selskapet 28 ansatte.
Ved siden av å produsere laks og ørret er Erko Seafood AS medeier i to settefiskanlegg. Lialaks med 70% eierandel og Nesfossen Smolt AS med 33%.
Erko Seafood AS er et 100% eiet datterselskap av Haugland Gruppen AS. Haugland Gruppen AS er ved siden av eier til Erko Seafood en stor eiendomsbesitter i Bergen og Stavanger.